När det kommer till inredning går vad som är snyggt och inte i trender. Samma sak gäller specifika inredningsdetaljer som exempelvis lampor. I höst är det lampor med fokus på ljuskällan som gäller.

lampa-energi

Rätt belysning i hemmet är A och O för att kunna skapa den stämning man vill ha och för att göra hemmet så där hemtrevligt som man vill ha det.

”Att planera hur och när lamporna ska lysa hemma är det inte många som tänker på. Anledningen till att detta är viktigt är för att vi påverkas mycket mer än vad vi tror när det kommer till ljussättningen hemma.” Läs mer.

Men när man ska bestämma vilka lampor och vilken belysning som man ska investera i gäller det inte bara att tänka på vilken stämning belysningen sätter. Det gäller även att välja lampor som passar hemmet och som känns snygga och rätt rent trendmässigt. I höst får ljuskällorna gärna vara i fokus och synas. Detta kan de antingen göra genom att man väljer en lamphållare som lämnar själva lampan synlig eller så kan man investera i en armatur i metall eller genomskinligt glas.

Trenden håller i sig

Redan förra året började vi se allt fler glödlampor som var synliga och den här trenden kan enligt experter hålla i sig ett par år till. Den här trenden har redan lett till att många konsumenter lägger lite extra pengar på just glödlampan och lägger även fokus på att det är den som ska vara fin, snarare än själva lampan i sig. Och de öppna ljuskällorna kommer vara trendiga även när det gäller julbelysningen, berättar lampexperter.