Inredningstrenderna går i cykler, och en trend avlöses ofta av en trend som är en reaktion på den tidigare. Efter att strama naturmaterial har dominerat i några år kommer nu den naturliga reaktionen: trä och sten ersätts med fluff.Fluffig matta i sovrum

Den eleganta inredningen har inte försvunnit ännu, men det går alldeles utmärkt att kombinera den med fluffiga textilier. Troligen kommer inte fluffet att ta över, utan kombineras med andra material och strukturer för att ge en kontrasteffekt. Det kan t.ex. handla om att klä om några stolar, eller om att lägga ut några fluffiga kuddar i soffan.

De fluffiga textilierna är för det mesta i syntet, men det finns ett undantag: fårskinn. Det kan vara ett alternativ för den som inte gillar syntetiska material. Dessutom passar det bra om man har en stram inredning i övrigt (tänk Gotland). Den enda nackdelen är väl egentligen att man inte får samma kontrasteffekt om man väljer ett naturfärgat naturmaterial, även om det råkar vara mjukt och fluffigt. Men det är som sagt en smaksak.