Letar du efter ditt drömhem? Då kan det vara kul att se vilken typ av hus som andra tycker stämmer in på den definitionen av hus – vilket är något man ser när man tittar på olika sammanställningar av de mest klickade husen som ligger ute till försäljning på samlingssajten Hemnet.

Drömhemmet är olika för alla, vissa drömmer om röda stugor med vita knutar samtidigt som andra drömmer om skrytvillor med pool och uterum av olika slag. Smaken är som baken, delad – och tur är väl det för annars skulle vi alla slåss om samma hem på budgivningarna i landet. Så vad är det för hem som andra klassar som drömhem då? Ett sätt att få reda på vad andra tycker är definitionen av ett drömhem är genom att kolla på samlingssajten Hemnet där man sammanställer de mest klickade annonserna, vilket alltså är en fingervisning om vad som är populärt just nu på bostadsmarknaden. Såhär skriver man till exempel om en villa i Norrtälje:

”Det är ett rustikt timmerhus med många bevarade detaljer. Hela huset går i vit lantlig stil men här finns också synliga takbjälkar och bevarade timmerväggar som bryter av det ljusa. Ett riktigt idylliskt boende! Samtidigt finns bekvämligheter som spa-bad, inbyggt högtalarsystem och centraldammsugare i huset.” se och läs mer om alla hem här.

Vilket är ditt drömhem?

Alla har vi olika definitioner av vad ett drömhem är för något, men viktigaste att tänka på är att bostaden man köper är i gott skick. Om man inte föredrar att renovera förstås, för då kan man bygga om hemmet så att det passar ens förväntningar. Så det viktigaste är troligtvis att köpa ett hem man gillar, som är inom ens prisklass och som man känner att man kan bo i en lång tid framöver – för man kan ju alltid ändra om i inredningen efter humör och trend, men desto svårare är det att bygga om huset hela tiden för att få det att passa ens önskemål.