Hur ser egentligen det ultimata drömhuset ut? Det beror nog lite på vem man frågar. Den som har chansen att titta in i kändisarnas hus vet vad många som har pengar väljer att satsa dem på. Vad har Goldie Hawn och Kurt Russel i sitt hus? Och vad har Zlatan i sitt?

 

pexels-photo-7När många föreställer sig sitt drömhus brukar många tänka sig stora ytor, höga fönster, smart teknik som automatiserar dörrar och annat, ljusblå pooler med vatten att simma i, gärna både inomhus och utomhus samt ett kök som är gjort för sällskap och matlagning i timmar.

Zlatan har nyligen förflyttat sig från Frankrikes huvudstad till Englands industrihjärta – Manchester, där han spelar i Manchester United. Nu har han och hans familj hyrt ett enormt hus i samma stad, med sex sovrum, pool givetvis samt ett eget gym. Hela huset går i ett sobert grått med svarta detaljer och linjer. Det är i ärlighetens namn inte det charmigaste huset men lyxigt? Ja, det kan man verkligen påstå. Så om Paris har charmen och det i överflöd så finns det i Manchester i alla fall yta, grönska och lyx i överflöd. Om man vill se lite bilder på huset och inifrån är det en god idé att kolla in denna artikel från Café.

Lyxhus hit och lyxhus dit

pexels-photo-242246Några som också ska flytta, men som säljer sitt lyxiga tvåvåningshus är inga andra än filmstjärnorna Goldie Hawn och Kurt Russel. De båda har varit ett par i hela 33 år och har i dryga decenniet bott i ett och samma hus. Nu säljer de dock huset för drömsumman 60 miljoner kronor, som de köpte för 35 miljoner kronor år 2004. Inredningen i huset är lite speciell, hemtrevlig men väldigt udda samt spretig minst sagt. Huset är i kolonialstil men inredningen är i stort sett rutig, i starka kulärer och i en miss-match av färger. Huset ligger i anrika stadsdelen Pacific Palisades som under första världskriget var en plats där många tyska intellektuella i landsflykt samlades. I dagsläget spelas det in en hel del tv-serier i just detta trivsamma område, inte minst Modern Family och Simma lugnt, Larry (Curb your enthusiasm). Men nu har alltså paret lagt ut huset för försäljning och bygger nytt på en gård i närheten. De har även andra fastigheter sedan tidigare, som en vingård i Santa Barbara, en takvåning i New York, en ranch i Colorado samt en fastighet i Palm Desert, mitt i golfbanornas Mecka. Givetvis har de allra flesta hus pool. Som sig bör.

Vad man själv vill ha i ett lyxigt drömhus är kanske det som stjärnorna ovan har lyckats skaffa sig, men sedan finns det även många som tvärtom inte vill bo i lyx och överdåd, utan i minimalism och med endast det som man behöver. Alla vill inte ha ett stort hus i flera våningar att inreda, en trädgård på några hundra kvadratmeter att hålla reda på eller massor av rum och prylar. Kanske är det enda de vill ha är:

  • En härlig utsikt över takåsar
  • Eller grantoppar
  • Eller vidder som uppe i Norrland

Det är olika helt enkelt.

Mer om lyxhus kan man dock läsa om även här.