Det finns massor man kan bygga själv istället för att hela tiden köpa nytt, dessutom är det bättre för miljön. För att bygga något själv gäller det att ha bra material och verktyg, det är även bra att återanvända gamla saker för att skapa något nytt. Här följer tips på olika saker du kan bygga till din trädgård och hur du lyckas på bästa sätt.

5900154-handyman-sawing-long-wooden-plank-outdoors

Det ska vara kul att bygga och skapa något eget till sin trädgård, inte något som känns jobbigt och anstränga sig. Dessutom behöver det inte vara så komplicerat när det man ska bygga faktiskt ska stå i trädgården. Det viktigaste är att det är funktionellt, och såklart snyggt. Skaffa bra verktyg och material, Maskinspecialisten har verktyg av högsta kvalitet och material kan man hitta på både byggvaruhus och använda något från en gammal möbel eller brädhögen som kanske blev kvar från det förra bygget. Sedan är det dags att rita på en konstruktion och sätta igång!

Utekök för sensommarens häng

Att bygga ett utekök inbjuder till ett bra tillfälle för återbruk av material. Om man byggt ett förråd, en lekstuga eller något annat där man kan ha behövt lastpallar och annat virke är det alldeles perfekt. Om det finns tegel, marksten eller hönsnät kan man också göra mycket snyggt, det gäller att ha fantasi helt enkelt och ta användning av det man har. Man bygger som en bänk i anslutning till grillen och skapar rinnande vatten i en gammal diskbänk exempelvis med hjälp av vattenslangen, superenkelt! Det är viktigt att bygga uteköket på en plats som är lite skyddad, man kan ha en spaljé eller en murad vägg på sidorna.

Odlingslåda och trädgårdsbänk

Vill du bygga något lite mer spartanskt så är det enkelt att snickra ihop en snygg odlingslåda, läs mer. Det blir en funktionell och fin detalj i trädgården som dessutom gör att det blir mindre ogräs. Nedan kan du lära av Ernst hur man bygger en trevlig trädgårdsbänk, kanske att ha i uteköket.